top of page

VII Jornada sobre les persones ostomitzades

L'Associació Catalana d'Ostomitzats (ACO) organitza la VII Jornada sobre les persones ostomitzades, sota el lema 'Viure amb una ostomia'. La jornada, que enguany arriba a la setena edició, se celebrarà el dilluns 3 d'octubre, a les 10 h, a la Sala d'actes de la Fundació Althaia (Edifici Sant Joan de Déu), amb motiu del Dia del pacient ostomitzat. Una jornada en què estan convidades persones ostomitzades, familiars i professionals sanitaris per compartir experiències i parlar sobre les necessitats i inquietuds de les persones ostomitzades, així com explicar què és una ostomia i donar a conèixer que s'hi pot conviure amb completa normalitat.

La jornada començarà amb la benvinguda, que anirà a càrrec de la secretària d'Atenció i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó; amb el director general d'Althaia, Manel Jovells; amb la directora d'infermeria d'Althaia, Assumpta Prat; i amb la presidenta de l'Associació Catalana d'Ostomitzats (ACO), Neus Cols.

2022.10.03 - VII JORNADA SOBRE LES PERSONES OSTOMITZADES_v2.jpg

Tot seguit, la coordinadora d'ACO Catalunya Central, Carme Colmena, detallarà què realitza l'associació en el territori, en concret a la zona de Manresa. Aquesta setena edició comptarà amb una taula 'El valor del nostre testimoni', moderada per la presidenta d'ACO, Neus Cols, en què participaran set persones per oferir el seu testimoniatge: el Sebastià Aliberch, la Rosa Armengol, la Pilar López, l'Eduard Novell, la Isabel Rodriguez i la Montserrat Torres.

Després del descans, hi ha programada una segona taula 'Altres mirades sobre l'ostomia', moderada per la presidenta d'ACO, Neus Cols, i en què persones de diferents categories professionals profunditzaran sobre les ostomies des de la seva vessant professional. Hi participarà el cap de cirurgia general i digestiva d'Althaia, Pablo Collera; l'oncòloga i directora assistencial d'Althaia, Montserrat Domènech; el periodista de Regió 7, Jordi Morros; la psicooncòloga d'Althaia, Núria Orcero; i l'estomaterapeuta d'Althaia, Cristina Vidal.

La VII Jornada sobre les persones ostomitzades clourà amb molta il·lusió, amb una sorpresa de Carles Alfons Romero.

Inscripció gratuïta

 

Aforament limitat. Cal fer inscripció prèvia, a partir de l’1 de juliol i fins al 28 de setembre. Trucant al 93 240 58 88 o bé per correu electrònic a oncolliga@oncolliga.cat o omplint el següent formulari.

Com arribar-hi


La jornada se celebrarà a Sala d’actes - Fundació Althaia Edifici Sant Joan de Déu (C/ Dr. Joan Soler, 1-3. Manresa).

bottom of page